Info

Sreda, 16.05.2012.

14:27

Dragišić i Korać će podržati Tadića

Pokret radnika i seljaka i Socijaldemokratska unija podržaće predsedničkog kandidata DS-a Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora.

Izvor: Beta

Default images

"Kako je (kandidat SNS) Tomislav Nikolić poznat kao političar koji često menja svoje stavove u vezi evropskog puta Srbije, PRS u drugom krugu mora podržati Borisa Tadića, kako bi se izbegla i najmanja mogućnost ugrožavanja evropske budućnosti naše države", naveo je predsednik tog pokreta Zoran Dragišić.

Dragišić je dodao da bi eventualno Nikolićevo prihvatanje uslova Demokratske stranke Srbije da se u skupštini donese rezolucija o političkoj neutralnosti, u zamenu za podršku u drugom krugu izbora, bilo ozbiljno igranje sa evropskom perspektivnom i sudbinom naroda.
Socijaldemokratska unija odlučila je da podrži kandidata liste "Izbor za bolji život" Borisa Tadića u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji koji će biti održani u nedelju, 20. maja.

SDU, kako se navodi u saopštenju, smatra da je politika koju predstavlja predsednički kandidat Boris Tadić umnogome srodna idejama koalicije Preokret i da bi se njegovim izborom na mesto predsednika Republike učvrstile šanse da Srbija nastavi na putuevropskih integracija.

"SDU ocenjuje da prošlost Tomislava Nikolića, a posebno njegovo učešće u ratnim avanturama Srpske radikalne stranke kao i njegove 'vizionarske izjave' u vezi sa smrću prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića čine ovog kandidata pre zrelim za krivičnu istragu nego za funkciju predsednika Srbije", ocenio je SDU u saopštenju.

SDU je na parlamentranim izborima 6. maja nastupila u koaliciji Preokret u kojoj su i Liberalno demokratska partija i Srpski pokret obnove koji su već podržali predsedničkog kandidata Borisa Tadića.

Protivkanididat Borisu Tadiću u drugom krugu predsedničkih izbora je Tomislav Nikolić, lider Srpske napredne stranke i koalicije "Pokrenimo Srbiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

20 h

Podeli: