Amazon gradi laboratoriju za testiranje svojih radnika

Amazon gradi laboratoriju za testiranje svojih radnika na COVID-19.

Svet

Izvor: B92

Petak, 10.04.2020.

12:04

Amazon gradi laboratoriju za testiranje svojih radnika
Foto: Depositphotos, alexraths

To je poslednji napor kompanije da zaštiti radnike koji su u panici dok se virus širi skladištima Amazona, preneo je portal Verdž.

U više od 50 objekata u vlasništvu Amazona u SAD potvrđeni su slučajevi koronavirusa, prema podacima koje je prikupio "Fajnenšel tajms".

U blogu u kom su najavljeni napori, Amazon je saopštio da nedostatak kapaciteta za testiranje otežava napore da ljudi budu bezbedni i ekonomija održiva.

Oni koji budu pozitivni na testu mogu biti stavljeni u karantin i o njima treba brinuti, a svi koji budu negativni na testu mogli bi da uđu u ekonomiju sa samopouzdanjem, navode iz kompanije.

Amazon preraspoređuje sopstvene stručnjake za izgradnju laboratorije i nada se da će uskoro početi sa testiranjem.

Tim Amazona sa raznim veštinama, od naučnika istraživača i rukovodilaca programa do specijalista za nabavku i softverskih inženjera, preraspoređeni su sa svog uobičajenog radnog mesta u namenski tim koji radi na ovoj inicijativi, naveo je Amazon.

Započeli smo sa sastavljanjem opreme koja nam je potrebna kako bismo izgradili prvu laboratoriju i nadamo se da ćemo uskoro početi sa testiranjem malog broja naših zaposlenih koji su u prvim redovima, navedeno je u saopštenju Amazona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: