Svet

Sreda, 24.10.2018.

17:56

Merkelova auto-divovima: Ne budite Kir Janje, sredite dizelaše

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je domaću auto-industriju da prestane da škrtari kada je u pitanju popravljanje dizel automobila.

Izvor: Tanjug

Merkelova auto-divovima: Ne budite Kir Janje, sredite dizelaše
(Foto: Getty images)

Merkelova je kasno sinoć izjavila da njena vlada želi da proizvođači automobila plate nadogradnju hardvera kod vozila koja je pogodio "dizel skandal", prenosi agencija AP.

U obraćanju na jednom predizbornom skupu u nemačkoj saveznoj državi Hesen, Merkelova je rekla da "nije prihvatljivo da auto-industrija plaća dosta novca u Americi, a da ovde diže veliku larmu zbog nekoliko stotina evra".

Njena izjava vremenski koincidira sa najavljenim aktivnostima jednog suda u blizini Majnca koji razmatra pitanje da li je dopustiva zabrana starijih automobila na dizel pogon da bi se sprečilo zagađenje vazduha. Nemački sudovi su već odobrili takve mere u drugim gradovima, uključujući Hamburg, Berlin, Štutgart i Frankfurt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Vraćaju se u Rusiju

Ruski milijarderi koji su se našli pod zapadnim sankcijama postepeno su počeli da premeštaju svoje aktivnosti u domovinu.

15:26

11.5.2024.

1 d

Svet

Rusi gube: Sve ide Ukrajini

Članice Evropske unije pristale su da preusmere oko tri milijarde evra zamrznute državne imovine Rusije za zajedničku kupovinu oružja za Ukrajinu.

18:55

10.5.2024.

1 d

Aktuelno

"Uzalud gradimo stanove"

Više od polovine nemačkih kompanija u stanogradnji se žali na manjak porudžbina, zaključak je danas objavljenog izveštaja Instituta za ekonomska istraživanja IFO iz Minhena.

19:30

10.5.2024.

1 d

Podeli: