Svet

Utorak, 23.08.2016.

17:41

Mekdonalds povlači milione fitnes narukvica

Lanac brze hrane Mekdonalds povlači više miliona fitnes narukvica koje su prodate u obroku "hepi mil", jer mogu da izazovu iritaciju ili plikove kod dece

Izvor: Tanjug

Mekdonalds povlači milione fitnes narukvica
(Foto: Getty images)

Mekdonalds je objavio prošle nedelje da je prestao da distribuira narukvice, a danas je najavio opoziv 29 miliona narukvica u SAD i 3,6 miliona u Kanadi, prenosi agencija AP.

Prijavljeno je više od 70 incidentnih slučajeva nakon što su deca nosila ove narukvice, kao i sedam slučajeva u kojima je došlo do pojave plikova, saopštila je Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda.

"Step-it" fitnes plastična narukvica, u plavoj, zelenoj, ljubičastoj, narandžastoj i crvenoj boji, izgleda kao sat i trebalo bi da meri parametre fizičke aktivnosti.

Potrošači bi trebalo da vrate narukvice Mekdonaldsu i zamene ih za besplatnu igračku, jogurt u tubi ili kesicu u kojoj su kriške jabuke.

Narukvice, proizvedene u Kini, prodavane su između 9. i 17. avgusta, navodi AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

1 d

Svet

Potpuni haos: Blokirani putevi

Uoči izbora za Evropski parlament poljoprivrednici iz Španije i Francuske blokirali su danas puteve duž špansko-francuske granice na Pirinejima.

19:37

3.6.2024.

15 h

Svet

Loše vesti za građane Rusije

Vlasti u Rusiji razmišljaju o promeni poreskog sitema u zemlji, tako da paušalna stopa od 13% bude zamenjena progresivnom stopom, uz znatno veće poreze za bogate i korporacije.

21:52

3.6.2024.

13 h

Podeli: