Srbija

Utorak, 26.05.2015.

17:18

Obuću šiju 32 radnika "na crno"

Inspektori rada su prilikom nadzora preduzetničke radnje za šivenje obuće u Knjaževcu u pogonu za izradu obuće zatekliod ukupno 38 čak 32 radnika "na crno".

Izvor: Tanjug

Default images

Poslodavac je izjavio da će podneti prijave na obavezno socijalno osiguranje za sva lica zatečena na radu "na crno", i da će dokaz o tome dostaviti inspekciji rada najkasnije 27. maja, saopštilo je Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.

U nadzoru su utvrđeni i nedostaci iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, koji su se odnosili na to da poslodavac nije radno angažovana lica osposobio za bezbedan i zdrav rad, i da nije izvestio nadležnu inspekciju rada o početku rada izdvojene poslovne jedinice.

Inspektori rada su podneli dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv poslodavca, jedan iz oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, a drugi iz oblasti radnih odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Podeli: