Srbija

Utorak, 26.05.2015.

11:10

"Čokolend" gradi tri hale u Paraćinu

Dok veliki broj firmi u Srbiji muku muči da preživi, fabrika čokoladnih proizvoda "Čokolend" od proletos je veliko gradilište.

Izvor: Večernje novosti

Default images
Foto: Thinkstock.com

Intenzivno se radi na proširenju proizvodnih pogona, a teška mehanizacija u fabričkom krugu uređuje interne saobraćajnice.

"Proizvodni kapaciteti ne samo da će biti prošireni, već i obogaćeni sa tri nova programa. Gradimo tri nove hale, površine 4.000 kvadrata, a investirali smo i u nove mašine, uvezene iz Nemačke. Već na jesen, u novom prostoru, krećemo sa tri nove proizvodnje, a posao će dobiti sedamdesetak radnika", objašnjava Nenad Jovanović, od polovine januara novi većinski vlasnik "Čokolenda".

Inače, aktuelni radovi ne ometaju proizvodnju, pa sa fabričkih traka u trgovine svakodnevno odlazi kukuruzni tortilja čips - jedini proizvod ovakve vrste na Balkanu - ali i čokolada, kakao proizvodi i kremovi... Po rečima Gorana Jovanovića, rukovodioca kontrole kvaliteta, tek očekuju bolju poziciju na tržištu. Uz to, sa novim vlasnikom fabrika je dobila i novo rukovodstvo, a generalni direktor je Stanica Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nećemo da napustimo Rusiju"

Kineska kompanija "Hikvižn" ("Hikvision"), koja je jedan od glavnih dobavljača opreme za video nadzor, nije napustila rusko tržište, rekao je danas izvor blizak kompaniji.

16:12

28.5.2024.

11 h

Podeli: