Nicović: Izgubio sam 400 mil. evra

Biznismen Đorđije Nicović kaže da su kriza i loš poslovni ambijent očerupali njegovu poslovnu imperiju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.05.2011.

15:34

Default images

Na početku globalne ekonomske krize Nicovićev biznis (kompanija Irva investicije) vredeo je 500 miliona evra, a dve i po godine kasnije – 100 miliona.

Na pitanje kakvo je iskustvo stekao u srpskoj privatizaciji i ekonomskoj krizi, Nicović kaže: „Tužno i ružno“.

Prvi put se dogodilo da jedan veliki privatnik prizna neuspeh u vođenju kompanije i pozove državu da mu pomogne.

PIK Bečej, nekada ponos jugoslovenske poljoprivrede, ušao je u – stečaj i stečajni upravnik preuzeo je upravljanje firmom. Dosadašnji gazda Đorđije Nicović, inače vlasnik moćne kompanije Irva investicije, pozvao je nedavno državu da pomogne u spasavanju Kombinata i pristao da državi prepusti deo vlasništva u PIK-u.

Bio je to početak sprovođenja novog modela ozdravljenja već privatizovanih preduzeća koje je objasnio Zvonko Nikezić, predsednik konsultantske kuće Ces Mekon.

Nicović je, pre problema sa PIK Bečej, doživeo fijasko i u svom drugom velikom biznisu izniklom iz privatizacije tekstilnih firmi Prvi maj, Niteks, Rudnik i Javor jer je država prošle godine raskinula kupoprodajne ugovore za ove fabrike.

Opširnije čitajte u rubric Fokus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: