Šta se radi na beogradskom aerodromu? "Novi izgled krajem 2022. godine; biće i premijum mesta"

Kompanija Belgrade Airport započela je obimne radove na rekonstrukciji površina ispred zgrade terminala Aerodroma Nikola Tesla.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 19.11.2021.

16:45

Šta se radi na beogradskom aerodromu?
Planirani buduæi izgled novog terminala; Foto: Belgrade Airports

Oni obuhvataju modernizaciju pristupnih puteva i parkirališta, koji se izvode paralelno sa radovima na modernizaciji celokupnog aerodroma.

Kako se navodi u saopštenju, radovi podrazumevaju potpunu rekonfiguraciju, nadogradnju i poboljšanje sistema pristupnih puteva ispred putničkog terminala, što će omogućiti brži pristup i efikasniji protok saobraćaja za putnike i posetioce, a povećaće i kapacitete za kratkoročno i dugoročno parkiranje vozila.

Parkirališta će biti opremljena LED sistemom osvetljenja, punjačima za električna vozila, imaće takozvana premijum parking mesta, kao i dodatna parking mesta za putnike sa smanjenom pokretljivošću. Ovim će se, tvrde iz kompanije, značajno poboljšati kvalitet usluge, komfor i pristupačnost.

Postavljeni solarni paneli na beogradskom aerodromu FOTO

"Radovi će biti izvođeni u fazama, a očekuje se da će pristupni putevi i parkirališta na beogradskom aerodromu dobiti novi izgled krajem 2022. godine", najavljuju.
Planirani buduæi izgled novog parkinga; Foto: Belgrade Airports
Prva faza ovih radova obuhvata značajne izmene u tokovima saobraćaja i pešaka. Ulaz u aerodromsku zgradu organizovan je putem Terminala 1, dok je za saobraćaj potpuno zatvorena deonica ispred zgrade terminala. Zona za kratko zaustavljanje privatnih i taksi vozila radi iskrcavanja putnika (1 minut stop) formirana je u zoni postojećeg parkirališta odakle postoji pešačka veza sa Terminalom 1.

Takođe, izmenjen je režim saobraćaja za privatna vozila i za vozila javnog gradskog, autobuskog i taksi prevoza, kao i režim saobraćaja za pristup parkiralištima. Uspostavljena su dva privremena autobuska stajališta, jednog u zoni Terminala 1 (za putnike koji dolaze na aerodrom) i drugog u zoni VIP Terminala, odnosno Terminala generalne avijacije (za putnike koji odlaze sa aerodroma nekom od GSP linija).

Modernizovan beogradski aerodrom: Pogledajte kako izgleda "Teslin trg", veliki fri šop... FOTO

Kapacitet postojećeg parkirališta ispred aerodromske zgrade je smanjen, a putnicima su na raspolaganju javna garaža u blizini terminala kapaciteta 514 parking mesta kao i postojeći parking u zoni kargo terminala, kapaciteta blizu 200 parking mesta.

"Radovi ne utiču na redovnost i bezbednost avio-saobraćaja. Sve izmene usled radova su vidno obeležene, a status radova dostupan je na zvaničnoj internet stranici aerodroma i redovno će biti ažuriran. Aerodromski timovi u potpunosti su posvećeni pružanju najboljeg korisničkog iskustva tokom ovog perioda transformacije", poručuju iz kompanije Belgrade Airport i zahvaljuju svim putnicima i posetiocima na razumevanju i strpljenju tokom izvođenja radova, te apeluje na putnike da ostave nešto više vremena od uobičajenog i da planiraju pravovremeni dolazak na aerodrom u skladu sa izmenjenim režimom saobraćaja i parkiranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

7 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: