Deblji novčanik: Devet odsto veće plate

Ovim zakonom utvrđeno je da plate zaposlenih u predškolskim ustanovama budu povećane za devet odsto u odnosu na decembarska primanja.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 25.04.2019.

11:40

Deblji novčanik: Devet odsto veće plate
Foto: Thinkstock

Povišicu od devet, umesto sedam odsto, kako je ranije bilo planirano, zaposleni u predškolskim ustanovama dobiće s junskom isplatom.

Skupština je usvojila i Zakon o davanju garancije Srbije u korist Sosijete ženeral banke, Komercijalne banke i Vojvodjanske banke, za izmirenje obaveza javnog preduzeća Srbijagas. Iznos kredita je 70 miliona evra, a rok vraćanja šest godina, uključujući period počeka od dve godine.

Reč je o zaduženju Srbijagasa po osnovu Ugovora o kreditu za izgradnju gasovoda na teritoriji Srbije od granice sa Bugarskom do granice sa Mđarskom i drugim susednim zemljama sa Srbijom, kroz ulaganje u kapital akcionarskog društva South Stream Serbia iz Švajcarske, objasnio je ranije ministar finansija Siniša Mali.

Skupština Srbije potvrdila je i Sporazum Vlade Srbije i Vlade Češke o regulisanju duga Srbije prema Češkoj kao i Sporazum izmedju Vlada Srbije i Rondex Finance Inc o regulisanju neizmirenog duga Srbije.

Usvojen je i Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Francuske o aktivnostima francuske agencije za razvoj (AFD) i Proparco (Društvo za promociju i učešće u privrednoj saradnji), kojim se reguliše osnivanje predstavništva AFD u Srbiji radi unapredjenja saradnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

11 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: