"Nikome od inženjera nismo oduzeli licencu"

Nikome od inženjera nismo oduzeli licencu, kažu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.10.2018.

19:28

Foto: Thinkstock

Ovim negiraju tvrdnje koje je poslanica Dosta je bilo Sonja Popović danas iznela u Skupštini Srbije, te dodaju da je oduzuimanje licenci sada u nadležnosti Inženjerske komore Srbije.

U saopštenju za medije Ministarstvo navodi da jedino što su uradili jeste prijava Sudu časti Inženjerske komore protiv svih inženjera koji su radili na sanaciji kosina u Grdeličkoj klisuri.

Taj postupak još traje, navode u saopštenju i dodaju da se Inženjerska komora ne ukida preloženim izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, o kojem danas raspravljaju poslanici.

Ono što ministarstvo predlaže izmenama zakona jeste da se državi vrati povereni posao izdavanja licenci inženjerima, koji je 2003. godine poveren Inženjerskoj komori, a na taj je potez Ministarstvo bilo prinuđeno jer je u proteklom periodu rad Inženjerske komore Srbije dva puta bilo blokiran čime je bilo ugoženo izdavanje licenci i što je moglo da ugrozi sve poslove u građevinarstvu i infrastrukturi, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: