Nova pravila za uvoz automobila - ništa ispod evro 6

U Crnu Goru od danas neće moći da se uvezu polovna motorna vozila koja ne ispunjavaju evro 4 standard, a nova koja se uvoze moraju da ispune standard evro 6.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 15.11.2018.

15:31

Nova pravila za uvoz automobila - ništa ispod evro 6
Foto:Thinkstock

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva je izradilo izmene i dopune Pravilnika o tehničkim zahtevima za vozila koja se uvoze ili prvi put stavljaju na tržište u Crnoj Gori, definišući minimalne granične vrednosti u pogledu emisije gasova i nivoa buke za nova i upotrebljavana motorna vozila, piše portal Cdm.

Nadležno ministarstvo je najavilo da će u narednom periodu uraditi Studiju starosne strukture vozila po kategorijama i tipovima, koja će dati osnovne indikatore i mere za podmlađivanje voznog parka i ujedno povećanje stepena bezbednosti saobraćaja.

Samo tokom prošle godine u Crnoj Gori je uvezeno 21.630 automobila. Iz Evrope je uvezeno 14.388 dizel vozila. Najčešće su uvožena vozila iz Nemačke, Holandije i Francuske. U prva dva meseca prošle godine uvezeno je 2.463 vozila, a u prva dva meseca ove 2.774 vozila. Najviše su se uvozili automobili mlađi od 2000. godine, odnosno automobili koji ispunjavaju evro 3 normu, navodi se u informaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: