Gase brend? Jork postaje Pal mal, Ronhil - Dunhil

Britanska kompanija BAT planira da ugasi brendove Tvornice duhana Rovinj (TDR), pišu regionalni mediji.

Region

Izvor: B92

Sreda, 10.02.2016.

10:37

Gase brend? Jork postaje Pal mal, Ronhil - Dunhil
(Foto: Thinkstock.com)

Iako se obavezao da će zadržati proizvodnju u Kanfanaru pet godina nakon preuzimanja, uz garantnih 50 miliona evra u slučaju prevremenog zatvaranja fabrike, Britiš Amerikan Tobako (BAT) očigledno se nije obavezao da zadrži tradicionalne brendove TDR-a, kojeg je lani preuzeo za pola milijarde evra.

Drugi proizvođač cigareta u svetu već se "rešio" Benstona, umesto njega nudi Rothmans, a ukoliko se ispostavi da su tačne tvrdnje kako isto čeka i najprodavanije brendove Jork i Ronhil, dok će deo potpuno da se ugasi, potvrdiće se kako je BAT akvizicijom ostvario glavni cilj - kupovinu TDR-ovih tržišta na kojima su ga BAT i druge strane duvandžije niz godina prozivali za monopol.

U BAT-u tvrde da proizvodnja Benstona nije stala. Brend kojem opada popularnost preselili su, kažu, u uspešan međunarodni brend koji se proizvodi u Kanfanaru i ima istu mešavinu duvana.

Po tome će, pišu regionalni mediji, Jork postati Pal mal, Ronhil - Dunhil, jedino što se više otpora očekuje s Valter Volfom kojega bi trebalo da zameni Laki Strajk

Zato mu je i cena u tri meseca sa 24 snižena na 22 kune.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: