RBV: Za otpremnine 350 miliona

Bivšim radnicima Razvojne banke Vojvodine na ime otpremnina isplaćeno je oko 350 miliona dinara, potvrdila je za "Novosti" Svetlana Novaković.

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2013.

21:52

Default images

Ona je u ime sindikalnih organizacija te finansijske institucije, o sudbini zaposlenih pregovarala sa republičkom Agencijom za osiguranje depozita.

"Moram da istaknem da je Agencija prihvatila sve naše predloge i da su direktor tog državnog organa Milorad Džambić i njegovi saradnici bili vrlo operativni u njihovoj realizaciji", dodaje Novakovićeva.

"Od ukupno oko 540 radnika RBV, otpremnina nije dobilo samo njih dvadesetak, ali su oni imali sreću da novi stalan posao dobiju u pokrajinskom Fondu za razvoj".

Od preostalih otprilike 520 radnika oko 70 odsto je, nastavlja ona, dobilo otpremnine od 300 evra po godini radnog staža. Reč je o radnicima RBV sa slabijim zaradama, kojima je ta mogućnost finansijski više odgovarala. Preostalih tridesetak odsto imalo je znatno veće plate, pa su, u skladu sa mogućnostima koje predviđa zakon, i njihove otpremnine bile veće.

"Iako su i njima isplaćene otpremnine, 212 radnika je, u skladu sa našim dogovorom sa Agencijom, prihvatilo ponudu da nastavi da radi u RBV u stečaju, ali je uglavnom reč o ugovorima potpisanim na samo mesec dana. Oni ovih dana ističu i neizvesno je da li će, i na koliko, biti produženi", dodaje Novakovićeva.

Agencija je, veli ona, ispoštovala i dogovor sa sindikatima da među radnicima koji su dobili novi, makar i privremen angažman u RBV u stečaju, bude i 41 trudnica, zatim svi invalidi, roditelji dece sa posebnim potrebama i jedan od supružnika, ako su oba radila u toj finansijskoj ustanovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: