44 miliona poruka za Novu godinu

Građani Srbije su u novogodišnjoj noći razmenili blizu 30 miliona SMS čestitki kroz mrežu Telekoma i 14 milona kroz mrežu Vip-a.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 01.01.2013.

13:31

Default images

Telekom je saopštio da su poruke razmenjene od 23.00 sata 31. decembra do 12.00 sati 1. januara, a najveći broj poruka poslat je u periodu izmedju 23.00 časa 31. decembra i dva sata 1. januara nove godine.

Kako je istakao ovaj operater samo sa inostranstvom u tom periodu razmenjeno je blizu 1,5 miliona poruka.

Vip je saopštio da je u novogodišnjoj noći, od 20 časova 31. decembra do 8.00 časova ujutru, 1. januara, razmenjeno je 14,14 miliona SMS i MMS poruka kroz njihovu mrežu.

Kako je saopšteno iz te firme, samo u periodu najintenzivnijeg saobraćaja, od ponoći do dva sata ujutru, kroz Vip mrežu prošlo je 5,8 miliona poruka.

Operater navodi da se dobro pripremio za znatno pojačan saobraćaj i da su čestitke i lepe želje korisnika isporučene na vreme kome god da su bile namenjene.

Vip će novac namenjen kupovini novogodišnjih poklona za svoje poslovne partnere i zaposlene, kao i deo prihoda od SMS poruka koje korisnici šalju tokom novogodišnje noći i božićnih praznika, donirati Društvu za prava dece sa astmom "Dašak“.

Sredstva u iznosu od dva miliona dinara, namenjena su kupovini najmodernijeg spirometra, aparata za proveru plućne funkcije, kao i za rano dijagnostikovanje astme kod dece u više gradova Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: