Radosavljević: Delta za primer

To što je kompanija Delta platila porez na dobit u Srbiji je dobar gest, smatra direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2012.

13:42

Default images

On je ocenio da je to primer za kojim treba da se povedu i druga preduzeća koja su registrovana u of-šor zonama, a koja nameravaju da promene svog osnivača i vlasnika.

To je dobar primer za ostale koji prodaju objekte, promene osnivača i vlasnika da poreske obaveze plaćaju u Srbiji. To je više nego obaveza, više nego patriotizam, rekao je Radosavljević.

Na pitanje, o kolikim gubicima je reč, zbog nenaplaćenog poreza i pored obavljanja delatnosti u zemlji, Radosavljević je kazao da se to ne može tretirati kao gubitak jer ti subjekti posluju potpuno legalno i prema važećim zakonskim propisima.

On je podsetio da je u konkretnom slučaju kompanija Delta registrovana na Kipru, a sporazum potpisan između naše zemlje i Kipra iz 1986. godine onemogućava dvostruko oporezivanje.

Radosavljević je potvrdio da je Delta uplatila oko 23 miliona evra na ime poreza na dobit pravnih lica u budžet Republike Srbije.

Promenom osnivača Delte Maksi sa stranog na domaće pravno lice, ispunjeni su zakonski uslovi da novoosnovano privredno društvo Delta Kapital postane domaće preduzeće i poreski obveznik u Srbiji, saopšteno je ranije iz Poreske uprave Ministarstva finansija.

Privredno društvo Delta Kapital je poreski obveznik Republike Srbije. Shodno pozitivnim zakonskim propisima, podneta je poreska prijava poreza na dobit pravnih lica, u kojoj je iskazana poreska obaveza u iznosu od 2,63 milijarde dinara, koja je uplaćena u zakonskom roku.

Porez je uplaćen na osnovu prošlogodišnje prodaje lanca Maksi u Srbiji belgijskoj kompaniji Delez za 932,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: