Petrović: Opravdaću svaki dinar

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović kaže da je cilj Ministarstva da agrarni budžet u 2012. godini bude veći nego ove godine, kada iznosi 2,6 odsto budžeta.

Izvor: B92

Utorak, 18.10.2011.

14:05

Default images

On je rekao da rasprava o budžetu za narednu godinu još nije počela i da zbog toga ne želi da "licitira sa iznosom koje će Ministarstvo tražiti za poljoprivredu".

"Nije fer prema drugim kolegama u Vladi da javno govorim o onome što bih želeo najpre njima da kažem" rekao je on i istakao da će za "svaki dinar" koji za agrar bude tražio iduće godine imati "veoma utemeljeno obrazloženje". On je kazao da će, kada bude završena rasprava o budžetu, biti završena i rasprava o podsticaju poljoprivredne proizvodnje.

Petrović je dodao da će o visini i načinu podsticanja poljoprivredne proizvodnje Ministarstvo razgovarati sa udruženjima poljoprivrednika.

"Bitno je da novac kojeg ima malo bude potrošen na najefikasniji način", istakao je on.

Ministar očekuje i da ovogodišnji izvoz poljoprivrede i prehrambene industrije bude veći od prošlogodišnjeg kao i da suficit u spoljnotrgovinskoj razmeni agrara bude veći od prošlogodišnjeg, koji je iznosio 1,1 milijaru dolara.

Petrović nije želeo da navede koliko bi to povećanje suficita moglo biti, ali je kazao da je u prva tri kvartla ove godine on porastao za više 30 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

"Ova godina će, što se spoljnotrgovinskog agrara tiče biti bolja od 2010. koja je bila najbolja u poslednjih deset godina", kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: