Palma podelio junice, stiže mlekara

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, nakon što je poljoprivrednicima podelio 210 steonih junica, sada najavljuje i izgradnju mlekare u Jagodini.

Izvor: B92

Nedelja, 21.08.2011.

00:04

Default images

"Javio mi se strani investitor koji će doći početkom septembra da dogovorimo izgradnju mlekare, jer planiramo i sledeće i 2013. godine da uvezemo i podelimo po 210 steonih junica", kaže Marković.

On navodi da će zaposlenje u mlekari dobiti sto ljudi, kao i da će Jagodina postati centar mlečnih genetskih krava i lider u proizvodnji mleka i mlečnih prerađevina. Na pitanje odakle Jagodini pare za sve projekte, Marković navodi da je Jagodina turistički, sportski, univerzitetski, industrijski centar, ali i jedini grad u Srbiji gde članovi Gradskog veća i upravnih odbora ne primaju platu.

"Ne koristimo opštinske automobile funkcionera. Nema roming računa za telefone... Uštedi se negde između 10-11 miliona na mesečnom nivou i te pare preusmeravamo građanima", objašnjava on.

Marković demantuje da mu zbog podrške Vlada daje novac ispod žita i naglašava da "žutu banku nije dobio od države. Akvapark, Zoološki vrt, Muzej voštanih figura izgrađeni su pre formiranja ove vlade i sada samo krečimo".

"Još su mi u Vladi zavrnuli slavinu, i smanjili transferna sredstva. Mnogi su postali ljubomorni na mene, nijednog investitora nisu doveli u Jagodinu, nego mi je čak jedan bivši ministar odveo neke investitore", kaže on dodajući da nije u pitanju Mlađan Dinkić.

Dragan Marković Palma odbacuje i umešanost u aferu Kolubara i objašnjava da se ne bi, da je "hteo nešto da mućka, firma vodila na moju snaju i sina, nego bi se vodila na neku Milevu iz Beograda".

"Poenta je da firme prelaze sa očeva na decu. Da radim neke sumnjive poslove, ne bih bio pet mandata odbornik u selu gde sam rođen i gde živim, a da se ekonomski razlikujem od mojih komšija. I to je pokazatelj da sve radim pošteno. Tražio sam da policijska i finansijska kontrola dođu u preduzeće i bili su i nisu našli ništa sporno ili nezakonito", naglašava on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: