Utorak, 12.11.2019.

12:25

Odustali od traženja posla: Najveći pad zaposlenosti za četiri godine

Broj zaposlenih lica u Ujedinjenom Kraljevstvu pao je u tri meseca zaključno sa septembrom, što ukazuje na slabljenje britanskog tržišta rada.

Izvor: Tanjug

Odustali od traženja posla: Najveći pad zaposlenosti za četiri godine
Foto: Depositphotos, martinan

Kako prenosi list "Gardijan", ukupna zaposlenost je u tom periodu pala za 58.000 osoba, prema najnovijim podacima britanske Kancelarije za statistiku (ONS).

To je najveći pad zaposlenosti u poslednje četiri godine, koji je prouzrokovao da se ukupna zaposlenost spusti na 32,75 miliona ljudi, prenosi agencija Rojters.

Istovremeno je opala i ukupna nezaposlenost za 23.000 lica na 1,30 miliona u kvartalu jul-septembar, što je doprinelo smanjenju stope nezaposlenosti na 3,8 procenata.

To, prema "Gardijanju", sugeriše da je veći broj ljudi odustao od tržišta rada i prestao da traži posao. Rast plata je usporio s obzirom na to da je prosečna zarada u posmatranom tromesečju povećana za 3,6 odsto na godišnjem nivou u odnosu na rast od 3,7 odsto u tri meseca zaključno sa avgustom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: