Utorak, 22.10.2019.

16:51

Zakasnili sa vegetarijanskim hamburgerima: Podbacio profit Mekdonaldsa

Kvartalni profit američkog lanca brze hrane Mekdonaldsa prvi put je u dve godine podbacio u odnosu na očekivanja Volstrita.

Izvor: Tanjug

Zakasnili sa vegetarijanskim hamburgerima: Podbacio profit Mekdonaldsa
Foto: Epa/RAMINDER PAL SINGH

To je prouzrokovalo da akcije kompanije padnu četiri odsto.

Neto dobit kompanije je u trećem kvartalu pala za dva odsto na 1,61 milijardi dolara, u odnosu na 1,64 milijarde dolara godinu dana ranije, prenosi agencija Rojters.

Kompanija je zaradila 2,11 dolara po akciji, podbacivši tako u odnosu na očekivanu zaradu od 2,21 dolara. Ukupni prihodi kompanije, i u SAD i u inostranstvu, porasli su na 5,43 milijarde dolara, što je blago ispod očekivanja analitičara od 5,49 milijardi dolara.

Prodaja u restoranima u SAD, koji su otvoreni najmanje 13 meseci, povećana je za 4,8 odsto u trećem kvartalu, dok su analitičari očekivanje porast za 5,17 procenata, prema podacima IBES-a koje je objavio Refinitiv.

Širom sveta, Mekdonalds je registrovao bolji rast prodaje od očekivanog, od 5,9 odsto, zahvaljujući snažnoj prodaji na tržištima kao što su Britanija i Francuska. Britanska agencija navodi da se Mekdonalds bori protiv konkurencije u SAD, naročito u poslednjih nekoliko kvartala, i da je takođe zakasnio sa ponudom vegetarijanskih hamburgera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: