Prodajući jeftinu odeću za tri meseca prihodovali 5,7 milijardi €

Švedski lanac trgovina odećom H&M u drugom fiskalnom tromesečju povećao prihode za 11 odsto, pre svega zahvaljujući boljem odzivu kupaca.

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2019.

08:55

Prodajući jeftinu odeću za tri meseca prihodovali 5,7 milijardi €
Foto: Epa, FOCKE STRANGMANN

U tromesečnom razdoblju zaključno sa krajem maja prihodi kompanije H&M su porasli 11 posto, na 57,5 milijardi švedskih kruna (5,4 milijarde evra), čime je drugi lanac trgovina odećom u svetu zabeležio rast prihoda iskazanih u lokalnoj valuti četvrto tromesečje zaredom, prenosi SEEbiz.

"Modna industrija i dalje doživljava velike promene a vidimo da naš rad na promenama vodi u pravom smeru, iako nas čeka još puno posla i izazova. Kupci su sve zadovoljniji i promet nam raste i nastavljamo da ulažemo u transformaciju", poručili su iz švedske kompanije.

Prethodnih godina, grupa je beležila slabije poslovne rezultate i zalihe su joj rasle jer su teško držali korak sa okretanjem kupaca kupovini putem interneta i sa oštrijom konkurencijom, a istovremeno nisu reagovali dovoljno brzo na nagle promene u tražnji.

Kako se navodi, zbog toga su počeli da ulažu u logistiku, digitalnu tehnologiju i nove formate trgovina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: