"Nova fizionomija" - Trg narednih 420 dana je gradilište

Radovi na rekonstrukciji Trga republike počeće sutra i trajaće 420 dana.

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

19:55

(Foto: Thinkstock)

Centralni gradski trg biće kompletno rekonstruisan, od pozorišta “Boško Buha” do tržnog centra Staklenac, zaključno sa početkom Vasine i završetkom Kolarčeve ulice.

Kako je ranije najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, za vreme većeg dela rekonstrukcije saobraćaj će funkcionisati nesmetano, a samo u poslednjoj fazi će biti izmešten.

“Vozači neće osetiti rekonstrukciju, ali ubuduće, kada se bude zatvorila Vasina ulica i kada postane pešačka zona, biće moguće samo skretanje u Francusku ulicu. Trolejbusi će Francuskom ići u Dunavsku ulicu, gde će biti nova okretnica”, pojasnio je Vesić.

On je najavio i da će Trg dobiti potpuno novu “fizionomiju” - menjaju se instalacije, biće pomerene žardinjere, ugrađene granitne ploče, uz mnogo zelenila i klupa i potpuno drugačije uređen deo ispred Narodnog muzeja.

“Ulica će biti u istom nivou, neće biti izdvojena, moći će da se vozi u sporom režimu od 10 km/h”, rekao je Vesić.

Nakon obnove Trga, predviđena je rekonstrukcija Vasine ulice, koja postaje pešačka, počeće rekonstrukcija garaže na Studentskom trgu, a zatim i samog Studentskog trga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: