Veliki dan za Fijat: Markione saopštava, novi model...

Radnici fabrike "Fijat Krajsler automobili" (FCA) očekuju da rukovodstvo sutra objavi plan poslovanja u narednih pet godina.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2018.

15:28

Veliki dan za Fijat: Markione saopštava, novi model...
Foto: Getty images

Oni očekuju i da se u okviru njega najavi i proizvodnja novog modela u Kragujevcu, rekao je predsednik Samostalnog sindikata FCA Zoran Marković.

"Najavljeno je da će izvršni direktor Fijat Krajsler grupacije Serđo Markione predstaviti petogodišnji plan i verovatno neće direktno pominjati našu fabriku, ali će se srednjoročni plan te grupacije svakako odnositi i na poslove u Srbiji" ocenio je Marković u izjavi agenciji Beta.

On se nada da će svih oko 2.000 radnika u kragujevačkoj fabrici zadržati radna mesta i da će uskoro početi proizvodnja novog modela vozila, o čemu se govori već nekoliko godina.

Marković je rekao da će po ugovoru Vlade Srbija i Fijata, koji je na snazi do 2023. godine, subvencije i druge pogodnosti koje dobija ta kompanija biti ukinute oktobra ove godine.

Zbog ukidanja tih povlastica u javnosti se spekulisalo da će se Fijat povući iz Srbije.

Po rečima Markovića, u fabrici u Kragujevcu se proizvodnja "fijata 500L" odvija po planu, a kolektivni godišnji odmor je od 1. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

17 h

Podeli: