Škoda predstavlja novi SUV do kraja godine?

Kako će izgledati novi Škodin SUV sa sedam sedišta mogli bismo da saznamo pre isteka 2015. Vozilo za koje se u javnosti spekuliše da će se zvati Snowman ili Polar, trebalo bi da bude predstavljeno u Češkoj do kraja godine, dok će se svetska premijera najverovatnije dogoditi na auto-salonu u Ženevi 2016.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.05.2015.

13:52

Default images
Foto: DesignRM

Novi SUV koristiće modifikovanu MQB platformu na kojoj je baziran i Superb treće generacije, dok će dizajn vozila biti sličan budućoj Škodi Superb Combi.

Škodin sedmosed sa povišenim odstojanjem od tla trebalo bi da bude dugačak oko 4,6 m.
Foto: DesignRM
SUV će standardno imati 5 sedišta, a dodatni, treći red biće dostupan kao doplatna opcija. S obzirom na najavljenu dužinu vozila, poslednja dva sedišta najverovatnije će biti dovoljna samo za smeštaj dece.

Automobil će standardno biti ponuđen sa prednjim pogonom, dok će modeli sa bogatijom opremom i snažnijim motorima imati pogon na sva 4 točka.
Test prototip (Foto: worldcarfans.com)
Veruje se da novi SUV neće biti samo još jedan "urbani terenac" već da će, barem u verziji 4x4, imati solidne terenske karakteristike.

Na fotografijama možete videti mogući dizajn novog Škodinog SUV prema sajtu DesignRM, kao i testni prototip sa modifikovnom karoserijom modela Yeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: