Škoda priprema veliki SUV

Škodin veliki SUV o kome se govori već neko vreme će izaći na drumove krajem 2016. godine.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 23.07.2014.

11:34

Default images

Izvori iz Škode su za "Auto Express Magazin" rekli da ceo projekat dobro napreduje i da kompanija polaže velike nade u model, kako bi do 2018. godine dostigla cilj od milion i po prodaja na globalnom nivou.

Vozilo će dolaziti u verzijama sa pet ili sedam sedišta, a trebalo bi da bude u cenovnom rangu modela Kia Sorento i Hyundai Santa Fe.

Kako navode u Škodi, novi model će biti "pravi terenac" koji će moći po performansama na nepristupačnim terenima da se takmiči sa Land Roverom.

Što se izgleda tiče, na SUV-u će se prepoznati neki elementi Yetija, ali i novog Superba. Ispod haube će biti tehnologija pozajmljena od "sestrinskih modela" iz VW grupacije, npr. od VW Touarega.

Škoda želi da ambiciozne planove ostvari povećanjem udela u tržištu u bukvalno svakom segmentu i u svakom mestu na planeti gde posluje, a da im strategija radi pokazuje uzlazna kriva poslednjih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: