Evropska premijera Suzukija Celerio u Ženevi

Japanski prozvođač predstavio je na ženevskom auto-salonu novi globalni model malog gladskog vozila pod imenom Celerio. Ovaj automobil trebalo bi da u gami Suzukijevih modela zameni aktuelni Alto.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 07.02.2014.

11:45

Default images

Suzuki Celerio imao je svetsku premijeru na sajmu automobila u Nju Delhiju, gde je prikazan kao Maruti Suzuki Celerio.

Japanski proizvođač za sada nije otkrio više detalja o verziji za evropsko tržište, ali poznato je da je model koji će se prodavati u Indiji dugačak 3.600 mm, širok 1.600 mm, visok 1.560 mm, dok njegova masa iznosi između 810 i 830 kg.

Na raspolaganju je prtljažnjik zapremine 235 l.
U Suzukiju navode da je reč o vozilu koje je "izuzetno prostrano za 'A' segment kome pripada" i čija će CO2 emisija, od svega 85 g/km, zadovoljiti evropske ekološke standarde.

Ispod haube se nalazi 1.0 litarski trocilindrični benzinski motor koji razvija 67 ks i 90 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Prema fabričkim podacima, indijska verzija prosečno troši 4,3 l/100 km.
Suzuki Celerio izrađivaće se u pogonu japanske kompanije na Tajlandu. Proizvodnja će početi tokom 2014. godine, a automobil će se prodavati širom sveta.

Na evropskom tržištu Celerio će se pojaviti pred kraj godine, kada će biti poznato više detalja o ovom modelu i njegova cena.

Pročitajte o modelu Suzuki Celerio u našoj rubrici "Sajam u Ženevi"" target="_blank">Pogledajte galeriju fotografija sa auto-salona u Ženevi.

Pratite naš specijal Sajam u Ženevi 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: