Automobili

Petak, 19.07.2013.

09:35

Da li će ovako izgledati nova Putinova limuzina?

Na konkursu za dizajn nove službene limuzine ruskog predsednika, koji su organizovali proizvođač automobila Marussia Motors i sajt Cardesign.ru, pobedili su Jaroslav Jakovljev i Bernard Vil.

Izvor: B92

Default images

Rešenje ova dva autora proglašeno je za najbolje u konkurenciji više od 120 pristiglih radova.

Za razliku od klasičnih predsedničkih limuzina, kod kojih putnička kabina zauzima najveći deo automobila, dvojica dizajnera osmislili su elegantan koncept sa veoma dugačkom haubom i nešto kraćim zadnjim delom.
Njihovo rešenje predstavlja spoj tradicionalnog i modernog, a posebno je interesantan dizajn zadnjeg dela limuzine, na kojem se ističu stop svetla i veliki, centralno postavljeni otvori izduvnih cevi.

Deo kabine koji je predviđen za smeštaj ruskog predsednika odvojen je ima mesta za 2+2 putnika.
Nije poznato da li je Putin već video pobedničko rešenje, ali je evidentno da ono izgleda neuporedivo lepše od varijante koju je svojevremeno ponudio ruski proizvođač ZiL, a koja se predsedniku nije dopala.

Podsećamo, ruski predsednik izrazio je ranije želju da se umesto u Merdesesovoj limuzini ubuduće vozi u sličnom automobilu domaće proizvodnje, ali dosadašnja rešenja koja su nuđena nisu ispunili njegova očekivanja. To je i bio glavni razlog zašto je organizovan konkurs za dizajn predsedničke limuzine.
Kako vam se dopada pobedničko rešenje?

Više kompjuterskih rendera ove limuzine možete pogledati u našoj Galeriji.

Pogledajte kako izgleda limuzina koju je napravio ZiL, a koja se nije dopala ruskom predsedniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

18 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

23 h

Podeli: