Ofanziva Golfa na svim kontinentima

Nakon što je u na sajmu u Ženevi osvojio naslov evropskog automobila godine, Volkswagen Golf je potvrdio titulu i na svetskom nivou. Novi Golf izabran je za Svetski automobil godine 2013. na aktuelnom auto-salonu u Njujorku.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 29.03.2013.

10:46

Default images

Žiri sastavljen od 66 automobilskih novinara iz 23 zemlje sveta dao je prednost Golfu u odnosu na Mercedes A klase, Porsche Boxster/Cayman, i modele Toyota GT-86/Subaru BRZ/Scion FR-S, koji su ušli u finale ovogodišnjeg izbora.

U saopštenju žirija navodi se da je novi Volkswagen Golf "dobro odmeren i dovoljno prostran, praktičan i udoban automobil". Pored toga pohvaljen je njegov "evolutivni, a ipak svež dizajn", kao i paleta novih motora i "impresivna lista opreme i sigurnosnih sistema". "Golf je uz sve to i zabavan za vožnju. Ako je ikada postojao automobil koji bi odgovarao svakom čoveku, onda je to po našem mišljenju Volkswagen Golf", dodaje se u obrazloženju žirija.

Pogledajte premijeru Golfa 7 na sajmu automobila u Njujorku 2013:



Ovo je drugi put uzastopno da neki od Volkswagenovih modela osvaja titulu Svetski automobil godine, nakon što je 2012. to priznanje pripalo Volkswagenu Up!, a modeli nemačkog proizvođača proglašavani su za auto godine i 2009. (Golf 6) i 2010. godine (Polo).

Titula najboljeg sportskog automobila 2013. pripala je modelu Porsche Boxster/Cayman, "zeleno" vozilo godine u svetu je, prema odluci žirija, Tesla Model S, dok je Jaguar F-Type najbolje dizajnirani automobil za 2013. godinu.

Volkswagen Golf proglašen za automobil godine u Srbiji.

Pročitajte o izboru modela Golf za evropski Auto godine 2013.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: