Automobili

Utorak, 26.06.2012.

12:36

Mazda MX-5 GT koncept

Iz Mazde najavljuju da će na predstojećem događaju “The Goodwood Festival of Speed” predstaviti konceptni sportski automobil inspirisan trkačkom verzijom Mazde MX-5.

Izvor: B92

Default images

Na manifestaciji “The Goodwood Festival of Speed”, koja se održava u Velikoj Britaniji od 28. juna do 1. jula, biće prikazani brojni noviteti iz automobilske industrije, među kojima su i Pagani Zonda R Evo i Infiniti Emerg-E prototip.

Mazda će takođe iskoristiti ovu priliku kako bi javnosti prezentovala koncept MX-5 GT koji predstavlja “uličnu” verziju istoimenog trkačkog modela.
Koncept MX-5 GT prikazan je u narandžasto-crnoj boji karoserije. Prednji spojler na donjem delu branika i zadnji difuzor su od ugljeničnih vlakana, dok se pozadi nalaze dve hromirane centralno postavljene izduvne cevi.

Japanski proizvođač nije objavio fotografije enterijera, ali je saopšteno da je unutrašnjost automobila opremljena Recaro sportskim sedištima i zaštitnim rol-bar kavezom, a kako bi se smanjila težina vozila, Mazda je i u ovom delu automobila obilato koristila materijale od ugljeničnih vlakan.
Za pogon koncepta zadužen je atmosferski 2.0 litarski benzinski motor koji razvija 208 ks, dok maksimalna brzina automobila nije saopštena.

Trkačka verzija iz 2011. imala je motor snage 279 ks, od 0 do 100 km/h stizala je za 3 sekunde, dok je maksimalna brzina iznosila 257,5 km/h.

Pročitajte o konceptu Mazda MX-5 Yusho sa 241 ks.

Vozili smo Mazdu MX-5 Roadster Coupé.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

8 h

Podeli: