VW Golf VI konačno

Posle pet godina provedenih na tržištu Golf V dobio je svog naslednika šeste generacije čija premijera je zakazana za salon automobila u Parizu.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.08.2008.

12:00

Default images

Nova generacija Golfa biće nešto veća i niža od sadašnjeg modela, dok je unutrašnjost svojim izgledom i kvalitetom upotrebljenih materijala mnogo bliža luksuznijim modelima kao što je Passat.

Najveće promene uočljive sz na prednjem delu, a Golf VI veoma jasno deli smernice dizajna sa modelom Scirocco što uključuje “nos”, prednju svetlosnu grupu i naglašene odbojnike. Bočni profil dobio je uzdižuću liniju koja je naglašena kroz oštriji zadnji deo. Masivni C stubovi naglašavaju tipičnu “golfovsku” robusnu pojavu.
Sve potencijalne kupce sigurno će privući i spisak dodatne opreme na kojem se nalaze DVD plejer, hard drive za MP3 fajlove, Keyless Entry, Intelligent Light System, Lane Assist (upozorava vozača na prelazak iz trake u traku, tempomat sa automatskim držanjem razdaljine), Park Assist druge generacije sa kamerom...

Paletu motora će činiti 1,4 litarski TSI, 1,8 litarski TFSI, i po svemu sudeći 2,0 litarski TFSI, dok će se u dizel porodici naći 1,9 litarski i 2,0 litarski TDI agregati. Kada je reč o menjačima, u opticaju će biti manuelna, automatska i DSG jedinica.
Golf VI će biti dostupan u verziji sa troje i petoro vrata i praktičnoj varijanti u vidu karavana, mada potonji neće stići na tržište pre 2010. godine.

Svoju premijeru novi Golf imaće na salonu automobila u Parizu u oktobru 2008. godine.

Piše: Pavle Barta, Vrele Gume

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: