Automobili

Subota, 02.03.2024.

19:45

Koliko nisko Tesla može da ide?

Tesla je u petak predstavio nove podsticaje, uključujući subvencije za osiguranje, kako bi pridobio potrošače na najvećem svetskom tržištu automobila - Kini.

Izvor: B92

Koliko nisko Tesla može da ide?
Foto: Tesla

U ovoj zemlji američki gigant već dugo bije bitke protiv domaćih rivala kao što je BYD.

Kupci koji se odluče za postojeće zalihe Tesla Modela 3 i Tesla Modela Y do kraja marta, imaće pravo na velike podsticaje u vrednosti od 34.600 juana (4.800 dolara) rekli su iz Tesle objavi na svom Weibo nalogu.

Tu su još i mnoge druge vrste podsticaja, ali na pitanje koliko zaliha Modela Y je ostalo, iz kompanije nisu hteli da otkriju, već su rekli samo "ograničen broj".

Suočena sa sporom potražnje i rastućom konkurencijom, Tesla je u januaru snizila cene nekih Modela 3 i Modela Y u Kini, i ponudili su popuste ako se plaća u gotovini. Zbog toga se i postavlja pitanje koliko nisko je zapravo dovoljno da se pobedi na tržištu.

Najveći lokalni rival, BYD, međutim, u petak je snizio početnu cenu nove verzije svog hibridnog SUV-a Song Pro za oko 15%.

U četvrtom kvartalu 2023, iz BYD su svrgli Teslu sa mesta vodećeg svetskog proizvođača električnih vozila, a u februaru su nastavili sa popustima.

Tu se umešao još jedan kineski brend - Geely, koji je nedavno snizio početne cene za svoje najprodavanije modele Galaxy L6 i L7 modele za 15%, odnosno 9%.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: