Automobili

Nedelja, 25.02.2024.

12:35

"Plod ljubavi" Mercedesa i Land Rovera? Ineos pokazao novi SUV FOTO

Dizajnom podseća na vanbračno dete G-klase i Defendera.

Izvor:

Foto: Ineos

Ineos Automotive je u petak objavio fotografije svog trećeg modela, potpuno električnog SUV-a pod nazivom Fusilier. Kao i njegov prvi SUV, Grenadier, Fusilier ima "kockasti", retro dizajn.

Pored čisto električne varijante, Ineos će ponuditi Fusilier sa opcijom proširenja dometa koristeći motor na benzin. Proizvođač navodi da će Fusilier kupcima omogućiti "terenske sposobnosti svetske klase, bez kompromisa u odnosu na performanse na putu".

Kraći i niži od modela Grenadier, Fusilier ima čelično podvozje i panele karoserije, dok su vrata od aluminijuma.
Foto: Ineos
Ineos tek treba da objavi detalje o pogonskom sistemu modela Fusilier, tako da ne znamo stvari poput veličine baterije ili dometa.

"Dok smo razvijali ovo vozilo, brzo smo zaključili da nam je potrebna mešavina tehnologija pogonskih agregata, da bismo krenuli ka dekarbonizaciji, ali da i dalje pravimo automobile koje potrošači žele da voze", rekao je izvršni direktor Džim Retklif u izjavi za medije.

"Električna baterijska vozila su savršena za određenu upotrebu: kraća putovanja i gradsku vožnju, ali industrija i vlade moraju da imaju realna očekivanja u vezi sa drugim tehnologijama koje mogu pomoći da se ubrza neophodan tempo promena".
Foto: Ineos
Sudeći po fotografijama koje je objavio Ineos, Fusilier ima prave terenske karakteristike, sa gumama za sve terene, prednjom zaštitnom pločom podvozja i visokim branicima. Dizajn haube i vrata podseća na Mercedesovu G-klasu.

Kako piše Top Gear, kraća, niža silueta i detalji kao što je aktivna rešetka su korišćene da bi se poboljšala efikasnost u vožnji.
Foto: Ineos
Ineos navodi da se udružio sa kompanijom Magna na razvoju modela Fusilier. SUV će se proizvoditi u Magninim pogonima u Gracu, Austrija, gde će mu društvo praviti automobili kao što su G-klasa, BMW Z4, Toyota Supra, Fisker Ocean kao i drugi modeli koji se izrađuju po ugovoru sa austrijskom fabrikom.

Više vesti od Ineosa o pogonskom sistemu Fusiliera i detaljima o lansiranju očekujemo kasnije ove godine.
Foto: Ineos

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: