Automobili

Petak, 19.03.2021.

08:02

Evropljani imaju Kamiq, Indijci dobili Kushaq FOTO/VIDEO

Škoda je predstavila novi potkompaktni krosover Kushaq, namenjen isključivo kupcima na drugom najmnogoljudnijem tržištu na svetu.

Izvor: B92

Evropljani imaju Kamiq, Indijci dobili Kushaq FOTO/VIDEO
Foto: Škoda promo

Sa dužinom 4.221 mm, širinom 1.760 mm i visinom 1.612 mm, Kushaq je malo kraći i uži od svog evropskog ekvivalenta, Škode Kamiq, ali je i viši od ovog automobila.

S obzirom da je namenjen kupcima u Indiji, u kojoj su putevi generalno znatno lošiji od onih u Evropi, Kushaq ima i nešto veće odstojanje od tla.
Foto: Škoda promo
Škodin novi krosover obiluje zaštitnim dodacima na donjim delovima karoserije, pa u tom smislu Kushaq svojim dizajnom podseća na evropski Kamiq Scoutline.

Češki proizvođač je za kupce ovog automobila pripremio i specijalnu Honey Orange nijansu farbe, koja se ekskluzivno nudi na Škodama u Indiji.

I dok jeftinije verzije "stoje" na čeličnim točkovima prečnika 16 inča, varijante sa bogatijim paketima opreme isporučuju se sa 17-inčnim alu felnama.
Foto: Škoda promo
Poput dizajna spoljašnjosti, i unutrašnjost krosovera odiše evropskim stilom.

Centralnu poziciju na komandnoj tabli zauzima ekran multimedijalnog sistema u obliku tableta (od 7 do 10 inča, u zavisnosti od paketa), dok se ispod njega (barem u skupljim verzijama) nalaze komade automatske "klime", takođe u touchscreen tehnologiji.

Svega nekoliko fizičkih dugmića rezervisano je za funkcije koje se češće koriste.
Foto: Škoda promo
Instrument tabla je klasična, analogna, što će obradovati tradicionaliste, dok je dvokraki multifunkcionalni volan već viđen u Škodama najnovije generacije.

Putnička kabina je veoma prostrana za jedno vozilo iz ovog segmenta zahvaljujući visokoj karoseriji, ali i velikom međuosovinskom rastojanju koje iznosi 2.651 mm.

Kupcima je na raspolaganju solidan prtljažnik zapremine 385 litara.

Među opcijama su i LED ambijentalno osvetljenje kabine, kao i kožna sedišta, dok vozačevo i suvozačevo uz doplatu mogu biti opremljena sistemom ventilacije.
Foto: Škoda promo
Bazičnu verziju pokreće trocilindarski 1.0-litarski benzinac sa 115 KS i 175 Nm, koji se standardno isporučuje sa 6-brzinskim manuelnim menjačem, dok je 6-stepeni automatik dostupan kao opcija.

Za one koji žele više snage, tu je 4-cilindarski 1.5 benzinski motor sa 150 KS i 250 Nm. I ovde je manuelni menjač sa 6 brzina standard, a kupci uz doplatu mogu da naruče opcioni 7-stepeni menjač sa duplim kvačilom.

Bez obzira na verziju, svaki Kushaq dolazi isključivo sa prednjim pogonom.

Prodaja počinje u junu, a kako se navodi, Kushaq je prvi od četiri najavljena modela koje Škoda i Volkswagen planiraju zajednički za indijsko tržište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: