BMW razvio sistem koji upozorava na radare

BMW je napravio sistem koji pomaže vozačima otkrivajući radare i policijske kamere.

Automobili

Izvor: SN

Petak, 13.11.2020.

16:30

BMW razvio sistem koji upozorava na radare
Photo by Lennart Preiss/Getty Images

Postoje ljudi koji beže od pravila i lakše im je da koriste situacije nego da poštuju zakon i BMW je odlučio da pomogne takvim ljudima i osmisliće novi proizvod za lansiranje na tržište.

Čelnici BMW–a su pratili sisteme koji upozoravaju na policijske kamere, poput Wazea, a za razliku od njihove špijunske mreže, BMW–ov sistem zasnivaće se na detekciji.

To će uraditi u saradnji s Here Technologies (kompanija u vlasništvu BMW-a, Mercedesa i Audija) i razvijće sistem (kamera na vozilu) koji na putu detektuje da je u automobil usmeren laserski zrak mobilne ili fiksne kamere. U trenutku detekcije vozaču stiže zvučno upozorenje da ga snimaju.

Sistem će biti dostupan od sledeće godine na BMW-ima opremljenima iDriveom 7 i Live Professional Cockpitom.

Međutim, mnoge države, poput Nemačke, ne dozvoljavaju nikakve informacije o saobraćajnim kamerama pa će BMW birati tržišta na kojima će otključati ovu funkcionalnost. Ona će prva tri meseca biti besplatna, a kasnije će se naplaćivati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: