Da li je ovo novi Volkswagen Corrado?

Originalni model se nudio s četvorocilindričnim motorom, četvorocilindričnim motorom sa superpunjačem i VR6 motorom, a zamišljeni model bi mogao da pozajmi motor od osme generacije Golfa GTI i Golf R.

Automobili

Izvor: SN

Petak, 23.10.2020.

17:00

Da li je ovo novi Volkswagen Corrado?
Render: Kleber Silva

Poznato je da novi GTI pokreće 2,0 litarski četvorocilindrični motor s turbopunjačem koji razvija 245 KS i 370 Nm obrtnog momenta, kao i da će Golf R isporučivati više od 300 KS.

Silva je napravio rendere modernog Corrada s jasnim indikacijama da se ispod haube nalazi motor s unutrašnjim sagorevanjem. Talentovani dizajner je već zamislio električni Scirocco, a Corrado izgleda još bolje, prenosi "autoblog".

Volkswagenova MEB platforma na kojoj su bazirani ID.3 hatchback i ID.4 SUV nudi gotovo neograničene mogućnosti za nove karoserije. Volkswagenu ne bi bilo teško da napravi Corrado na istoj platformi koju koriste ID.3 i ID.4, a koji imaju zadnji pogon i motor u zadnjem delu koji razvija 204 KS.

Osim toga, bilo bi mesta i za Corrado R s dva električna motora i pogonom na sva četiri točka. Nažalost, ovakav model verovatno ne bi doneo dovoljno novca kako bi opravdao svoje oživljavanje.
Render: Kleber Silva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: