Automobili

Utorak, 08.05.2018.

15:30

Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 (FOTO)

Nemački proizvođač objavio je fotografije specijalne verzije svog novog sportskog modela, koja će se prodavati samo u prvih godinu dana.

Izvor: B92

Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 (FOTO)

Poput ostalih novih Mercedesovih modela, i GT 4-Door Coupe najpre je dobio svoje Edition 1 izdanje i to u nasnažnijoj, GT 63 S verziji.

Ovaj model biće dostupan kupcima samo tokom prvih 12 meseci nakon početka proizvodnje modela GT 4-Door Coupe.
Ispod haube je 4.0 bi-turbo V8 sa 639 ks (470 kW) i čak 900 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Snaga se prenosi na sva 4 točka, a iz stanja mirovanja do stotke ovaj automobil ubrzava za samo 3,2 s, dok je maksimalna brzina 315 km/h.
Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 dobio je specijalni AMG aerodinamički paket koji uključuje veći prednji spliter, optimizovani zadnji difuzor i mehanički podesivi zadnji spojler.

Dodatni aerodinamički paket uticao je na smanjenje koeficijenta otpora vazduha i na povećanje sile prijanjanja (downforce) automobila.
Vozilo sa oznakom Edition 1 razlikuje se od standardnog modela i po “trkačkim” ukrasnim trakama duž haube i krova, kao i na donjim delovima vrata.

Automobil je opremljen specijalnim 21-inčnim alu felnama u mat-crnoj i metalik završnoj obradi.
Unutrašnjost je obložena superkvalitetnom Nappa kožom, a presvlake sedišta i obloge vrata i komandne table prošiveni su kontrastnim žutim koncem. Sigurnosni pojasevi su takođe žute boje.

Delove kontrolne table ukrašava materijal od ugljeničknih vlakana, a atmosferu u kabini upotpunjuje ambijentalno plavo osvetljenje.

Mercedes-AMG GT 63 S Edition 1 imaće zvaničnu premijeru narednog vikenda na Nirburgringu, a cena za sada nije saopštena.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: