Nova FIAT-ova mala limuzina nije za Evropu

FIAT je objavio prve fotografije modela Cronos koji je namenjen kupcima u Južnoj Americi.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 28.11.2017.

11:00

Nova FIAT-ova mala limuzina nije za Evropu

Pored domaćeg, italijanskog tržišta, na kome ima najjače uporište, FIAT je veoma zastupljen i u zemljama kao što su Brazil i Argentina, dva najveća automobilska tržišta na južnoameričkom kontinentu.

Najtraženiji modeli FIAT-a koji se prodaju na ovom kontinentu uglavnom su projektovani prema potrebama i platežnoj moći tamošnjih kupaca, a izrađuju se u pogonima te kompanije u Brazilu i Argentini.

Najnoviji u nizu južnoameričkih FIAT-a je potkompaktna limuzina Cronos, mehanički zasnovana na hečbeku Argo, koji je predstavljen u prvoj polovini 2017.
FIAT Cronos preuzeo je neke stilske detalje od limuzinske varijante modela Tipo (koja se za razliku od Cronosa proizvodi u Turskoj, a dostupna je i kod nas).

Prema dostupnim informacija, kupci u Južnoj Americi će moći da biraju između 1.0, 1.3 i 1.8 litarskih benzinskih motora, čija snaga nije saopštena, ali je poznato da ovi agregati u modelu Argo isporučuju između 77 i 139 konjskih snaga.

FIAT Cronos trebalo bi da stigne u brazilske i argentinske prodajne salone u prvom tromesečju 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: