Zajedno na testiranju: BMW Z5 i Toyota Supra / FOTO

Dva nova sportska modela koja su plod saradnje japanske i nemačke kompanije, fotografisani su u Švedskoj.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

10:05

Zajedno na testiranju: BMW Z5 i Toyota Supra / FOTO
Foto: CarPix/CarScoops

Ljubitelji sportskih automobila već dugo iščekuju novu Supru, ali i naslednika odlazećeg BMW-a Z4. Da se trenutak premijere ova dva modela polako približava, podsećaju nas fotografije maskiranih prototipova nastale u zimskom ambijentu u Švedskoj.
Foto: CarPix/CarScoops
"Špijunski" fotograf uspeo je po prvi puta da "uhvati" BMW-ov novi roudster sa spuštenim krovom.

Oba vozila i dalje su brižljivo kamuflirana kako bi dizajn automobila što duže ostao tajna za sve osim za uži krug ljudi koji se bave razvojem ova dva modela.
Foto: CarPix/CarScoops
Za sada je poznato da će BMW Z5 biti nešto lakši od prethodnika i da će za pogon koristiti četvorocilindarski ali i šestocilindarski motor. Snaga će se standardno prenositi na zasnje točkove, a kao opcija kupcima će biti ponuđena i verzija sa xDrive pogonom na sva 4 točka.
Foto: CarPix/CarScoops
Što se tiče nove Supre, ovaj model stilski je zasnovan na dizajnerskoj studiji FT-1 iz 2014. Osim benzinskog motora koji, kako pišu strani automobilski mediji, potiče iz BMW-a, nova Supra će dobijati snagu i od dva elektromotora.

Očekuje se da će pogonski sistem proizvoditi 350-400 ks.
Foto: CarPix/CarScoops
BMW Z5 i nova Toyota Supra trebalo bi da budu predstavljeni tokom 2017, a očekuje se da u prodajne salone stignu 2018.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: