Svaki treći kupac Toyote u Evropi izabrao hibrid

Toyota je u periodu januar-avgust povećala prodaju automobila sa hibridnim pogonom na evropskom tržištu za 45%, u poređenju sa istim razdobljem 2015. godine.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 06.10.2016.

14:00

Svaki treći kupac Toyote u Evropi izabrao hibrid
Toyota C-HR Hybrid

Japanski proizvođač saopštio je da se sve veći broj kupaca u Evropi odlučuje za kupovinu Toyota sa hibridnim pogonom. Od ukupnog broja isporučenih vozila u prvih osam meseci 2016. godine, 31 odsto su bili hibridi, dok je taj procenat u Zapadnoj Evropi još veći i dostiže 41%.

Na rast prodaje ove vrste vozila uticao je dolazak na evropsko tržište četvrte generacije Priusa, pa je prodaja ovog modela zaključno sa avgustom udvostručena u odnosu na čitavu prethodnu godinu.
Toyota Prius 4 Plug-in Hybrid
Što se tiče ostalih Toyotinih hibirda, treba napomenuti da je Yaris Hybrid učestvovao u ukupnoj prodaji modela Yaris sa čak 40%.

Toyotina luksuzna marka Lexus, takođe beleži dobru prodaju svojih modela sa hibridnim pogonskim sistemom. Od ukupnog broja isporučenih Lexusa u 2016. godini, 61 odsto su hibridi, dok u Zapadnoj Evropi taj broj dostiže čak 98%.
Lexus LC 500h Coupe
Toyota očekuje da će u 2016. na evropskom tržištu plasirati ukupno oko 300.000 automobila sa hibridnim pogonom (u taj broj su uračunati i modeli Lexusa), dok bi ukupan broj prodatih vozila trebalo da premaši 900.000 hiljada.

Na aktuelnom sajmu automobila u Parizu, Toyota je evropskoj publici predstavila tri nova hibridna modela koji stižu u prodajne salone: mali SUV C-HR, zatim Prius Plug-in Hybrid kao i Lexus LC 500h Coupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: