Sportage bolji od rivala na uporednom testu Auto Bilda

Nova generacija SUV modela Kia Sportage pobedila je konkurente Hyundai Tucson, Mazdu CX-5 i Ford Kugu na najnovijem uporednom testu nemačkog automobilskog magazina.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.04.2016.

10:47

Sportage bolji od rivala na uporednom testu Auto Bilda

U pretposlednjem martovskom broju Auto Bilda snage su odmerile dizel verzije četiri kompaktna SUV modela, sa pogonom na sva 4 točka: Sportage 2.0 CRDi AWD, Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD, Mazda CX-5 Skyactiv D 175 4WD i Ford Kuga 2.0 TDCI 4x4.

Novinari nemačkog magazina u obrazloženju istakli su da novi Sportage, u odnosu na prethodnika, ima preciznije vešanje, koje pruža bolji kontakt s podlogom i tako doprinosi udobnijoj vožnji. U pluseve automobila spadaju dizel motor sa 185 "konjskih snaga" i šestostepeni menjač, a prednost je i potrošnja goriva od 6,8 litara/100 km, što je najniža potrošnja od sva četiri test vozila.
Kao plus navodi se i najviša ukupna dozvoljena masa prikolice, koja iznosi 2.200 kg (kao i kod Tucsona) i, prema mišljenju novinara, najveća prednost - Kijina sedmogodišnja fabrička garancija.

Sa estetske strane, Auto Bild je pohvalio "jednostavne vitke linije sa sportskim akcentom", kao i novu GT liniju, čija je unutrašnjost sada bogatija za novo crno "nebo" i ukrasne šavove na sedištima.

Auto Bild je prilikom testa prethodne generacije izneo kritike zbog neodovoljno dobrog upravljačkog i kočnog sistema, da bi sada pohvalio novi Sportage koji prema mišljenju nemačkih novinara pruža bolji utisak dovršenosti i uglađenosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: