Chevrolet Bolt: Korak bliže jeftinom elektromobilu?

Američki proizvođač ispunio je obećanje s početka 2015. da će kupcima ponuditi automobil sa električnim pogonom po ceni od oko 30.000 dolara.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 08.01.2016.

11:08

Chevrolet Bolt: Korak bliže jeftinom elektromobilu?

Chevrolet je simbilično odabrao međunarodni sajam elektronike (CES) u Las Vegasu za premijeru novog automobila na električni pogon.
Od koncepta koji je predstavljen u januaru 2015. prošlo je svega godinu dana, a pred nama je serijska verzija modela Bolt.

Chevrolet je u velikoj meri izmenio dizajn vozila, ali je zadržao osnovne proporcije prototipa.
Koliko je ovaj automobil u koji može da se smesti pet putnika značajan za krovnu kompaniju - General Motors, govori podatak da ga je u Las Vegasu predstavila izvršna direktorka, Meri Bara.

Prema njenim rečima, Bolt ima autonomiju kretanja do 320 km.
Za potpunu dopunu baterija na standardnom kućnom punjaču potrebno je devet sati, a Bara tvrdi da je baterije moguće napuniti do 80% kapaciteta za samo 60 minuta.
Chevrolet Bolt će u Sjedinjenim Državama zvanično koštati 37.500 dolara.

Međutim, kada se ova suma umanji za 7.500 dolara, koliko iznose federalne državne subvencije, osnovna cena neće prelaziti 30.000 dolara (oko 27.500 evra).
U zavisnosti od savezne države u kojoj se prodaje, Bolt će zahvaljujući podsticajima lokalnih vlasti koštati čak i manje.

Automobil u prodajne salone stiže do kraja 2016.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: