Šta to sprema Honda za sajam u Frankfurtu?

Japanski proizvođač predstaviće na ovogodišnjem frankfurtskom salonu automobila projekat "2&4". Reč je o sportskom automobilu pogonjenom motorom koji se koristi u motociklističkom Moto GP šampionatu.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

12:08

Default images

Na osnovu prve fotografije, na kojoj se vidi deo vozila iz ptičje perspektive, može se zapaziti da je u pitanju automobil, koji poput Ariel Atoma i sličnih malih, lakih sportskih modela ima potpuno otkrivene točkove.

"Project 2&4" nastao je u saradnji između Hondinog motociklističkog i automobilskog dizajnerskog centra u Japanu. Zajednički projekat ova dva centra pobedio je na internom dizajnerskom takmičenju koji je Honda organizovala među svojim studijima za dizajn iz celog sveta.

Japanski proizvođač kaže da je ideja bila da se konstruiše vozilo koje će imati manevarske osobine automobila, dok će vozač osećati slobodu kakvu može da pruži samo motocikl.

Inače, za razliku od trkačkih motocikala koji za pogon koriste isti agregat, koncept "2&4" namenjen je vožnji po javnim putevima.

Više detalje biće poznato nakon zvanične prezentacije ovog vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: