Volkswagen Golf R Variant: 300 ks i gepek od 605 l

Nemački proizvođač pokušao je da u jednom modelu pomiri želje i potrebe mladih očeva koji su zasnovali porodicu, ali ne žele da se odreknu strasti prema sportskim, kompaktnim automobilima.

Izvor: B92

Utorak, 18.11.2014.

22:29

Default images

Po prvi put u istoriji, Volkswagen će osim hečbeka sa oznakom "R" kupcima ponuditi i karavan verziju najsnažnijeg Golfa.

Golf R Variant je u potpunosti baziran na Golfu R - od hečbeka je preuzet dizajn prednjeg dela automobila, alu felni, stilski i aerodinamički dodaci na spoljašnjosti vozila i u enterijeru, kao i najvažnija stavka - motor.
Karavan ima i neke svoje specifičnosti, kao što su na primer ukrasni krovni nosači koji su preuzeti od standardnog Golfa Variant.

Kao što to priliči jednom Golfu koji na maski hladnjaka nosi "R" značku, na zadnjem delu automobila ističu se 4 hromirane cevi izduvnog sistema i sportski difuzor.
Ako karavan spolja i ne deluje impresivno kao "sportista", utisak se menja kada se zaviri u unutrašnjost automobila.

Auto je opremljen sportskim volanom, aluminijumskim nožnim komandama, sedištima sa odgovarajućom bočnom potporom...
Motor je poznati Volkswagenov 2.0 TSI turbo-benzinac koji se nalazi i u hečbek verziji najsnažnijeg serijskog Golfa.

Sa 300 ks (221 kW) i najvećim raspoloživim obrtnim momentom od 380 Nm, u kombinaciji sa standardnim šestobrzinskim menjačem sa duplim kvačilom i 4Motion pogonom na sva četiri točka, motor je u stanju da potera ovaj karavan do stotke za 5,1 s, što je samo za 0,2 s lošije vreme od klasičnog Golfa R.

Maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h.
Golf R Variant izložen je na aktuelnom auto-salonu koji se održava u Los Anđelesu od 18. do 30 novembra, a početak prodaje u Evropi planiran je za proleće 2015.

Vozili smo: Volkswagen Golf Variant 1.6 TDI Comfortline

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: