Srpska premijera FIAT-a 500L

Kompanija FIAT Automobili Srbija predstavila je u četvrtak 20. septembra u Beogradu novi model 500L. Zvanična prodaja na srpskom tržištu počeće 22. septembra.

Izvor: B92

Petak, 21.09.2012.

08:45

Default images

Na svečanoj promociji u Belom dvoru, na kojoj su se u ulozi domaćina pojavili prestolonaslednik Aleksandar II i princeza Katarina, brojnom auditorijumu predstavljen je FIAT 500L. Goste iz diplomatskog kora, vladinih institucija, sveta biznisa i medija ispred kompanije FIAT Automobili Srbija (FAS) pozdravio je generalni direktor Antonio Cesare Ferrara.

„Ovom prilikom obeležavamo važnu prekretnicu u razvoju našeg projekta koji će imati uticaja na različite segmente ekonomije u ovoj zemlji, a takođe će ostaviti značajan trag u razvoju automobilske industrije“, rekao je Ferara i naglasio da je to bio veoma zahtevan i kompleksan zadatak.

„Večeras slavimo odrastanje. Proslavljamo dolazak najnovijeg modela porodice 500, našeg FIAT-a 500L. Ovaj automobil je proizvod našeg dosadašnjeg rada u Srbiji i otvara vrata za nove poduhvate koji nam predstoje u budućnosti“, dodao je Ferrara.
Generalni direktor kompanije FAS, Antonio Cesare Ferrara, na sveèanoj promociji u Belom dvoru.
FIAT 500L je MPV model koji pripada B segmentu. Njegova karoserija dugačka je 4.147 mm, široka 1.784 mm, a visoka 1.665 mm. Međuosovinski razmak je 2.612 mm.

U FIAT-u kažu da, zahvaljujući ovakvim dimenzijama, u kabinu bez problema može da se smesti pet dvometraša, a u njegov prtljažnik od 400 l i sav njihov prateći prtljag. Sa sklopljenom zadnjom klupom, prtljažni prostor povećava se na 1.310 litara.

Ponudu motora čine dva benzinca (1.4 16V Fire i 0.9 TwinAir) i turbo-dizel (1.3 MultiJet II). Motor od 1.4 litra ima maksimalnu snagu od 95 KS, dok dvocilindrični turbo TwinAir nudi 105 KS.

Obe verzije već ispunjavaju Euro 6 standarde, a isporučuju se sa šestostepenim menjačima. Dizel verzija, koja je takođe iznad važećih Euro 5 standarda, ima snagu od 85 KS, a kao i TwinAir model standardno se isporučuje sa Start&Stop sistemom, radi što manje potrošnje i zagađenja životne sredine.
Cena osnovne verzije, 500L 1.4 Pop, na srpskom tržištu iznosi 13.490 EUR.

Paket Pop, pored ostalog, sadrži ESP, ASR, MSR, ABS+EBD, HILL HOLDER, vazdušne jastuke za vozača i suvozača, bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, centralnu bravu s daljinskom komandom, servo-upravljač podesiv po visini i dubini, električne komande prozora u prednjim vratima, podešavanje vozačevog sedišta po visinii i točkove od 16 inča.

Ponuda obuhvata 11 boja karoserije, tri boje krova (bela, crna i boja karoserije) i tri boje naplataka (bela, crna i aluminijum). Kada je reč o personalizaciji, kupcima su dostupne 333 kombinacije.

Iz FIAT-a pozivaju zainteresovane kupce da se bliže upoznaju s ponudom, kako modela 500L, tako i drugih FIAT-ovih automobila, u "Nedelji otvorenih vrata" koja se održava od 22. do 29. septembra u prodajnim salonima širom Srbije.

Foto: Tanjug

Vozili smo FIAT 500L.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: