Novinari izabrali: Auto godine je Toyota Yaris

Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije dodelio je Yarisu titulu najboljeg u izboru "Automobila godine 2021". U užem izboru bili su još Dacia Sandero Stepway, Audi A3 i Seat Leon.

Izvor: Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 11.05.2021.

09:56

Novinari izabrali: Auto godine je Toyota Yaris
Foto: Toyota promo

Završno testiranje automobila održano je, kao i prošle godine, na području Kosmaja, kada su članovi žirija imali priliku da sve kandidate za titulu isprobaju u različitim uslovima vožnje: na auto-putu, magistralnom putu i na zatvorenom poligonu.

U konkurenciji za najbolji novi model ove godine bili su: Toyota Yaris, Dacia Sandero Stepway, Audi A3 i Seat Leon.

Još jedna nagrada otišla je pve godine u Toyotu, pošto je žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije dodelio i priznanje za najboljeg PR-a Aleksandru Andriću, uz obrazloženje da je u proteklih godinu dana najbolje komunicirao sa novinarima i najviše uradio na promociji svoje firme i brenda koji zastupa.

Inače, Yaris je nedavno proglašen i za auto godine u Evopi, a ovaj japanski model osvojio je i titulu NetAuto 2021. u Srbiji.

Osim toga, Yaris je bio i jedan od tri finalista izbora za "Svetski auto 2021. godine" (World Car of the Year 2021), u kome je trijumfovao električni Volkswagen ID.4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

9 h

Podeli: