Tek što je počeo prodaju, Audi već povlači svoj električni SUV zbog mogućeg rizika od požara

Audijeva električna ofanziva u SAD nakratko je zaustavljena zbog poziva 1.644 primerka modela e-Tron na vanredni servis.

Izvor: B92

Utorak, 11.06.2019.

10:25

Tek što je počeo prodaju, Audi već povlači svoj električni SUV zbog mogućeg rizika od požara
Foto: Audi promo

Tek što je počela prodaja električnog Audija e-Tron na američkom tržištu, nemački proizvođač bio je prinuđen da pripremeno obustavi isporuke vozila kupcima, a vlasnici koji su već došli u posed ovog automobila dobiće poziv za vanredni servis.

Kako je saopštio proizvođač, na e-Tronu je otkriven problem koji može da uzrokuje požar na automobilu. Naime, utvrđeno je odeljak u kome su smeštene pogonske baterije na pojedinim vozilima možda nije dobro izolovan od vlage, koja je, u slučaju da prodre unutra, u stanju da izazove kratak spoj i paljenje baterija.
Foto: Audi promo
Audi nije do sada zabeležio nijedan incident u vezi sa ovim eventualnim nedostatkom na e-Tronu, ali će preventivno pregledati – i po potrebi popraviti – 1.644 vozila na tlu SAD, od čega je oko 540 već isporučeno vlasnicima, dok su preostali još na lageru dilera.

Opoziv dolazi u nezgodnom trenutku za nemačkog proizvođača koji je tek nedavno izbacio na tržište svoj prvi velikoserijski potpuno električni model. E-tron za pogon koristi dva asinhrona elektromotora, koji zajedno razvijaju 405 KS i 665 Nm obrtnog momenta.

Motori se napajaju električnom energijom iz baterija kapaciteta 95 kWh.
Foto: Audi promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: