Šta raditi kada se automobil pokvari na autoputu?

Pre puta prekontrolišite tehničku ispravnost vozila, a ukoliko se ipak desi kvar na vozilu, ili imate bilo kakvih problema sa tehničkom ispravnošću vozila, isključite se na prvom mogućem izlazu sa autoputa.

Izvor: B92

Sreda, 19.07.2017.

13:23

Šta raditi kada se automobil pokvari na autoputu?
Foto: Promo

Ukoliko ovo nije moguće, pomerite se na najbliže bezbedno mesto i obavezno uključite sva četiri pokazivača pravca.

Priđite što je više moguće desnoj ivici kolovoza, obucite fluorescentni prsluk i kada se steknu uslovi, bezbedno izađite iz vozila kako bi iz gepeka izvadili sigurnosni trougao i postavili ga na bezbednoj udaljenosti od vozila.

Kako ne bi došlo do zloupotrebe poverenja vozača koji su se našli u dovoljno neprijatnoj situaciji izazvanoj kvarom automobila, savetujemo Vam da pozovete Auto-moto savez Srbije, službu za pomoć na putu na broj 1987.

Naša preporuka je Auto-moto savez Srbije, služba za pomoć na putu, čiji su dežurni dispečeri Operativnog centra dostupni 24 časa, svakog dana u godini i koji u najkraćem mogućem roku mogu da organizuju popravku vozila na putu ili ako popravka nije moguća , šlepovanje do najbližeg servisa ili prebivališta.

Samo za članove AMSS, usluge pomoći na putu, popravke i šlepa do određene kolometraže / servisa / prebivališta su besplatne i to na teritoriji Srbije i kontinentalne Evrope.
Pozivom na broj 1987 u bilo koje doba dana i noći možete dobiti od AMSS Operativnog centra ne samo organizaciju pomoći na putu već i informacije o svemu što je važno za vaše putovanje, od stanja i prohodnosti puteva, zadržavanja na graničnim prelazima , pa do saobraćajnih propisa država u koje ili kroz koje putujete.

AMSS savetuje da pre puta proverite koja su međunarodna dokumenta neophodna i, pored onih u većini država obaveznih: međunarodna vozačka dozvola, dozvola za upravljanjem tuđim vozilom u inostranstvu, zelena karta osiguranja; pribavite i one korisne koje će vam uštedeti vreme i novac – AMSS članstvo, za putnu pomoć u zemlji i inostranstvu, i putno zdravstveno osiguranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: