VW Atlas - SUV koji nećemo viđati na našim putevima

Volkswagen je objavio fotografije i tehničke detalje svog američkog SUV modela sa sedam sedišta, uoči svetske premijere zakazane za auto-salon u Los Anđelesu.

Izvor: B92

Petak, 28.10.2016.

10:38

VW Atlas - SUV koji nećemo viđati na našim putevima

Namenjen isključivo tržištu Severne Amerike, Atlas nudu prostranu kabinu sa tri reda sedišta, za prevoz do sedam odraslih osoba.

U Volkswagenu ističu da je SUV namenjen pre svega velikim porodicama, koje često putuju, a imaju sklonost ka avanturističkim izletima u prirodu.
Atlas se izrađuje u fabrici Čatanuga, u saveznoj državi Tenesi, a sa dužinom od 5.037 mm širinom od 1.979 mm i visinom od 1.767 mm, predstavlja najveći Volkswagenov automobil na tržištu SAD.

Proizvođač je saopštio da će novi SUV u početku biti dostupan sa dva benzinska motora.
Osnovni, četvorocilindarski 2.0 turbo agregat sa 241 ks (177 kW) uparen je sa osnobrzinskim automatskim menjačem, a snažniji 3.6 litarski šestocilindraš raspolaže sa 282 ks (208 kW) i isporučuje se sa istim automatikom sa 8 stepeni prenosa.

Atlas sa četvorocilindarskim benzincem može se naručiti isključivo sa pogonom na prednje točkove, dok je model sa V6 jedinicom dostupan i u 4x4 varijanti sa 4Motion sistemom.
Novi Volkswagenov SUV u prodajne salone u Sjedinjenim Državama stiže u proleće 2017, a cena automobila još uvek nije poznata.
.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: