Barbika bi se oduševila: Mačo terenac u pink izdanju

Mercedes G klase na steroidima dobio je nesvakidašnji izgled po želji jedne frizerke sa Floride.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 10.05.2018.

13:13

Barbika bi se oduševila: Mačo terenac u pink izdanju
Foto: forgiato.com

Mercedes G500 4x4² nije običan terenac G klase. Ovo ultimativno, luksuzno vozilo, koje košta 0d 230.000 evra, ima podvozje ojačano pločama od nerđajućeg čelika, kako bi se zaštitili donji delovi vozila, a zahvaljujući specijalnim off-road gumama, za njega praktično ne postoji prepreka u terenskoj vožnji.

Kao šlag na tortu, pogon obezbeđuje moćni 4.0 litarski bi-turbo V8 sa 422 ks (310 kW).

Automobil ima specijalno oslanjanje sa sistemom dvostrukih opruga i amortizera na svakom točku - otuda i onaj "kvadrat" u nazivu vozila, a vrhunske terenske performanse omogućene su zahvaljujući odstojanju od zemlje koje iznosi čak 45 cm, što je 21 cm više nego kod standardne G klase.

Maksimalni dozvoljeni napadni ugao prilikom prilaska prepreci je 52 stepena, a pri silasku ovaj ugao iznosi 54 stepena, dok je masa automobila oko 3 tone.
Foto: forgiato.com
Iako ove karakteristike služe da impresioniraju pre svega muškarce, Mercedes G500 4x4² privukao je izvesnu gospođicu/gospođu Chloe, frizerku iz južne Floride, koja je u njemu prepoznala potencijal za estetsku nadogradnju po sopstvenom ukusu.

Ona je zaključila da je prava boja za Mercedesov monstruozni terenac – ružičasta, pa je karoseriju obložila folijom u toj nijansi.

Kompanija Forgiato, kojoj je specijalnost izrada automobilskih točkova po narudžbini, zaslužna je za dizajn specijalnih 24 inčnih alu-felni u istom ružičastom tonu, na koje su montirani 37 inčni off-road pneumatici.

Krajnji rezultat možete videti na priloženim fotografijama.
Foto: forgiato.com
Foto: forgiato.com
Foto: forgiato.com
Foto: forgiato.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: