Da li će uspeti - 15.000 kilometara za 8 dana?

Nemac Rajner Citlov (Rainer Zietlow), poznat po tome što obara svetske rekorde u vožnji na dugim relacijama, kreće u još jednu avanturu. On namerava da put od krajnjeg istoka Rusije do Portugalije pređe za osam dana i tako postavi novi svetski rekord

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 30.06.2016.

10:29

Da li će uspeti - 15.000 kilometara za 8 dana?
Foto: Goodyear

Zajedno sa svojom ekipom, Citlov kreće na put u četvrtak 30. juna a ruta duga 15.200 kilometara vodi ih kroz sedam država: Rusiju, Belorusiju, Poljsku, Nemačku, Francusku, Španiju i Portugaliju.

Svoje putovanje započinju u ruskom Magadanu, gradu na krajnjem istoku azijskog kontinenta do kog se može doći automobilom, a završiće na krajnjem zapadu evropskog kontinenta, u Lisabonu - glavnom gradu Portugalije. Da bi oborila trenutni svetski rekord, ekipa mora stići na cilj za manje od osam i po dana.
Foto: Goodyear
Ekipu na putu čekaju mnogi izazovi, među najveće svakako spadaju prolazak kroz Moskvu bez zastoja u saobraćaju i 3.000 kilometara dug neasfaltirani ruski put koji će biti izuzetno zahtevan za ekipu, auto i pneumatike.

Tim će koristiti VW Touareg, a u projekat se i ove godine uključio Goodyear koji je ekipi već obezbedio pneumatike Wrangler All-Terrain Adventure sa Kevlarom i Wrangler HP All Weather. Prvi će pomoći ekipi da savlada ekstremne uslove na putu s obzirom da nude odlične performanse za terensku vožnju.

Drugi, namenjen SUV i klasičnim terencima (4x4), predviđen je za razne vozne površine, od asfalta do kamene podloge i blata, kao i za različite vremenske uslove.
Foto: Goodyear
Inače, ova avantura ima i humanitarni karakter, jer će sredstva prikupljena na putu Citlov i njegov tim donirati u dobrotvorne svrhe kao i prilikom prethodnih izazova. Pokloniće ih "SOS selu" u Belorusiji koje će posetiti po završetku putovanja.

Poželimo im srećan put!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: