Od ukidanja vanrednog stanja u Srbiji 2.750 saobraćajnih nezgoda, poginule 44 osobe VIDEO

Da li se ova statistika razlikuje u odnosu na isti period prošle godine?

Automobili

Izvor: B92

Petak, 12.06.2020.

12:15

Od ukidanja vanrednog stanja u Srbiji 2.750 saobraćajnih nezgoda, poginule 44 osobe VIDEO

Na putevima u Srbiji se od ukidanja vanrednog stanja, 6. maja, dogodilo 2.750 saobraćajnih nezgoda u kojima su stradale 44 osobe, a povređeno je 1.100 ljudi.

Kako tom crnom bilansu stati na put, ovog jutra pitamo majora Vladimira Vidu iz Uprave saobraćajne policije.

Da li se ova statistika razlikuje u odnosu na isti period prošle godine, odnosno da li je povećana ova crna statistika?

Broj saobraćanih nezgoda i stradalih na našim putevima je na nivou višegodišnjeg proseka. Mora da se naglasi da ovo doba godine karakteriše povećan intezitet saobraćaja i prisustvo svih kategorija učesnika na našim putevima - od biciklista i motociklista, pa do traktora i ostale poljoprivredne mehanizacije, što svakako doprinosi većem broju nezgoda.

Ko najviše strada u saobraćaju?

Najviše stradaju vozači i putnici u putničkim vozilima, koji čine oko 45% svih smrtno stradalih lica. Posle njih dolaze pešaci koji čine otprilike četvrtinu poginulih, a iako je prošle godine zabeležen istorijski minimum po pitanju broja nastradalih na našim putevima, opet je čak 65 biciklista stradalo u saobraćaju. Moramo da obratimo pažnju na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju.

Pogledajte ceo prilog koji je o ovoj temi napravila TV Prva:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

15 h

Podeli: